Tuesday, June 10, 2014

2014.------- 26 april 2014 Sah menjadi Isteri Kepada en Mohamed Ashraf....27 april 2014 --- kami diraikan... A great moment in my life.

2014
assalamualaikum...wah dh bersarang my E-Diary nih...aiyak...nampak sangat kesibukan sepanjang 2013-june 2014..... tk smpat nk tulis ape2 dlm e-diary nih,,, tp tkper... now i'm freee,,,, menjadi suri rumah tangga sepenuh masa...buat sementara waktu ni..sebb dh benti kerja..ikut en suami berhijrah ke senawang seremban.

demi en suami dan masa depan kami...berkorban demi kebahagian kami/; tak sanggup rasenyer nak duk jauh2 neyh..cukuplah sebulan kami berjauhan selepas bergelar suami isteri..\cinta jarak jauh...errhhhh dats not proper for me.. tk boleh....duk jauh dgn sang cinta mmg tk dptlah...hee...insyaallah ade rezeki tk kemana...dalm sebulan ni akan ku usahakan mencri kerja yg sesuai..ikutkan nk jer kerja biasa2 mcm kerani ke kompem sy akan mnjadi seorg kerani yg berkaliber..operator kilang ke kompem product yg akn dihasilkan bermutu tanpa defect pn.. ecece2... tp bak kate suami tk yah sebb nnti mcm mane kita develop experience  as engineer.. berpengalaman dalam industry manufacturing wire harness as a engineer. insyaallah akan mmberi kelebihan pada ak untuk mncari pekerjaan di negari org yg totally different,. tp disamping itu sebulan ni dapatlah mnjadi belajar mnjadi seorg suri rumah... bukan senang yer. baru lah paham kenapa mak kita selalu membebel itu ini..lagi2 kalau mak yg bekerja. balik rumah nk memasak mencuci...kagum dengan mak kan..semua benda bleyh buat even bekerja...

 yES!! dapat semanagt untuk mnjadi seorg mak yg berkerjaya dan sukses serta berjaya mnjadi seorg mak dirumah dan seorg isteri yg mithali untuk sang suami.

KEpada Suami Terchinta, En mohamed Ashraf

akan ku berusaha menjadi seorg isteri yang mitahli dan sentiasa ada untuku dikala susah dan senang,\if syg ada buat salah perbetulkan dengan teguran yg membina.. untuk menjadi sempurna memang tidak dapat dicapat tapi berusaha untuk mnjadi terbaik insyaallah...walaupn nnti ayg akan mmpunyai kerjaya dan kita mempunyai baby2 yg comel2 ayg pasti akn mnjadi seorg ibu isteri dn sahabat terbaik untuk bie...dan kita pasti akan mnjadi umi dan papa yg berjaya...wink...