Thursday, July 28, 2011

entry: Bulan Ramadhan al mubarak

assalam...tentedeng timbul balek,,,,setelah mendiamkan diri,,,act byk bende nk write in dis belog,,,
tapi mase tk mengizinkan,,,,hahah,,,padahal ternet yg lembap mcm kura2,,,,,msh tk stabil line ternet
kat hostel neh...
wink2,,,,,so entry kali neh keislamic sikit,,,sebb pasal bulan ramadhan yang sudah semakin dekat,,,,so adakah anda semua bersedia untuk ramdhan kali ini??adakah puasa yang tinggal sebelm ini dah selesai menggantikannya,,,,heee,,,,caye sudah abes ganti,,,,insyaallah.........

taukah anda bulan ramdhan sebenarnya mengajar kita dengan ilmu kesabaran dan ketenangan...selain mengajar kita tentang erti manahan lapar dan dahaga,,,,tapi kita kene juga tahan semua anggota diri kita dari buat sumthing yang boley mendatangkan dosa kan,,,,macam jaga penglihatan mata dari melihat sumthng yg rase mata tuh perlu dijaga,,,telinga,,,,,,tangan,,,kaki,,,,,so paham2 lar yer,,,so sape ade gf or bf tuh,,,ehem2 paham2 jerlah,,,yg ade husband n wife plak ehem2 jugak lah,,,paham2 lah bulan pose bhai,,,hahaha,,

so untuk mengimarhkan lagi bulan yang mulia neh,,,,caye ade attach kelebihan bulan pose,,,
renung2kan selamat beramal,,

B. KELEBIHAN BULAN RAMADHAN

Ramadhan adalah bulan yang mulia yang padanya ada kebaikan dan keberkatan. Allah dan Rasul r telah menjelaskan kelebihan bulan ini, antaranya :

1. Bulan yang diturunkan padanya Al-Quran :
Allah berfirman :
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآَنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْه ﴾ ﴿
Maksudnya : ” Bulan ramadhan, bulan yang diturunkan padanya (permulaan) Al-Quran sebagai
petunjuk bagi manusia dan penjelasan-penjelasan mengenai petunjuk itu dan pembeza (antara haq dan
batil), barang siapa antara kamu yang hadir (di negeri tempat tinggalnya) di bulan itu, maka hendaklah
dia berpuasa pada bulan itu..” [Al-Baqarah : 185]
2. Bulan yang padanya ada Lailatul Qadr :
Allah berfirman :
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ (1) وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ (2) لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴾ ﴿
Maksudnya : ” Sesungguhnya, kami telah menurunkannya (Al-Quran) pada lailatul qadr. Dan tahukah kamu apakah lailatul qadr itu? Lailatul Qadr itu adalah lebih baik dari seribu bulan ” [Al-Qadr : 1-3]
3.Bulan yang padanya dibelenggu syaitan, dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka
Nabi r bersabda :
[ إذا جاء رمضان ؛ فتحت أبواب الجنة، وغلقت أبواب النيران، وصفدت الشياطين ]
Maksudnya : ” Apabila tiba ramadhan; telah dibuka pintu-pintu syurga, telah ditutup pintu-pintu neraka dan dibelenggu syaitan-syaitan ” [HR Al-Bukhari : 3277, Muslim : 1079]
C. KELEBIHAN BERPUASA DI BULAN RAMADHAN
1. Puasa di Ramadhan menjanjikan pengampunan dosa :
Nabi r bersabda :
[ من صام رمضان إيمانا و احتسابا، غفر له ما تقدم من ذنبه
Maksudnya : ” Barang sesiapa yang yang berpuasa ramadhan kerana didorong oleh iman dan
mengharapkan keredhaan Allah, maka diampunkan baginya dosa-dosanya yang lalu ” [HR Al-Bukhari : 38, Muslim : 175]
2. Puasa di Ramadhan menjanjikan syurga :
Nabi r bersabda :
[ من آمن بالله وبرسوله وأقام الصلاة وصام رمضان كان حقا على الله أن يدخله الجنة ]
Maksudnya : ” Barang siapa yang beriman dengan Allah dan Rasul-Nya, dan mendirikan solat, dan
berpuasa di bulan ramadhan, maka telah layak baginya untuk dimasukkan oleh Allah ke dalam syuga “
[HR Al-Bukhari : 2637]

 so sile lah singgah belog caye,,,key,,,bacelah,,nnti next entry..pasti menarik,,,,

                           so untuk penutupnyer,,,,ini caye,,,tyme tgh makan kat mane eh,,hah CHillIs,,,wah    
                                     mmg terbaik,,,sedap kot,,,hee,,,ade lgi,,jap2..

tentendeng....so sekali lah entry neh,,,hahah,,,,ini majlis alumni ex student PTPL SHah Alam,,

theme:white,
outfit:white dress wif yellow inner
and so on,,,


 ini tawan caye,,,JUE,,,hee,,kami same batch,,,wink,,




ini dier encik photographer man,,,hee,,dier mmg sengal,,haha,,,





wink,,,abes dah,,,,setori kali neh tk ley panjang2,,,baject tyme,,,hahhaa,,,,key2,,,,,
da,,,,,

Monday, July 18, 2011

entry:Broga HilL LeparkinG wif Gpms Frenz,,,,terbaik yo..

17july2011 bertempat di broga HIll sampai puncak .....
tempat parking kt ats bukit batu ini,,,
mmg terbaik pnyer view,,
neh sume kire leparking wif gpms mmber,,
now i tk mo citer pjg2,,,itu gmbar akn cerita,,,hee

 eh dats gurlz,,i knoe she,,,huhu,,,peace,,

terbaik,,,gojes,,,itu jer dpt digambarkan,,,,
ade tyme kita tawan bukit lain plak,,heee
tenkiu to my frenz taking dats pica,,,,,

so now nk tido,,,,,,ngantuk,,esk kelas pagi,,,
mesti selit 1 pica kan...sukelah,,ini belog caye suke atilah,,,wink,,

Wednesday, July 13, 2011

cinta~~rindu~~cemburu~~wink

tengtedeng...tak sah klu selit 1 pica kan,,,,hee


okeyh kite teruskan dgn entry kali neh...yaitu cinta~~rindu~~cemburu,,,~~~
so sape2 kt luar tuh yg ade perasaaan neh semua,,,,,kiter tgk relevan ker kiter perlu ade
rase itu,,,,hermmm,,,sume org ade perasaan...dn mmg lumrah setipa org ade sifat cemburu ker jeles
ke cinta dan rindu lebih2 lagi dgn pasangan masing2,,,,
mari i dedahkan arti cinta,rindu dan cemburu dalam islam ....:

Cinta (Al-Hubb)
Cinta yaitu Al-Widaad yakni kecenderungan hati pada yang dicintai, dan itu termasuk amalan hati, bukan amalan anggota badan/dhahir. Pernikahan itu tidak akan bahagia dan berfaedah kecuali jika ada cinta dan kasih sayang diantara suami-isteri. Dan kuncinya kecintaan adalah pandangan. Oleh karena itu, Rasulullah Saw menganjurkan pada orang yang meminang untuk melihat pada yang dipinang agar sampai pada kata sepakat dan cinta, seperti telah kami jelaskan dalam bab Kedua.
Sungguh telah diriwayatkan oleh Imam Ahmad dan Nasa’i dari Mughirah bin Su’bah r.a berkata : “Aku telah meminang seorang wanita”, lalu Rasulullah Sawbertanya kepadaku : “Apakah kamu telah melihatnya ?” Aku berkata : “Belum”, maka beliau bersabda : “Maka lihatlah dia, karena sesungguhnya hal itu pada akhirnya akan lebih menambah kecocokan dan kasih sayang antara kalian berdua”
Sesungguhnya kami tahu bahwa kebanyakan dari orang-orang, lebih-lebih pemuda dan pemudi, mereka takut membicarakan masalah “cinta”, bahkan umumnya mereka mengira pembahasan cinta adalah perkara-perkara yang haram, karena itu mereka merasa menghadapi cinta itu dengan keyakinan dosa dan mereka mengira diri mereka bermaksiat, bahkan salah seorang diantara mereka memandang, bila hatinya condong pada seseorang berarti dia telah berbuat dosa.
Kenyataannya, bahwa di sini banyak sekali kerancuan-kerancuan dalam pemahaman mereka tentang “cinta” dan apa-apa yang tumbuh dari cinta itu, dari hubungan antara laki-laki dan perempuan. Dimana mereka beranggapan bahwa cinta itu suatu maksiat, karena sesungguhnya dia memahami cinta itu dari apa-apa yang dia lihat dari lelaki-lelaki rusak dan perempuan-perempuan rusak yang diantara mereka menegakkan hubungan yang tidak disyariatkan. Mereka saling duduk, bermalam, saling bercanda, saling menari, dan minum-minum, bahkan sampai mereka berzina di bawah semboyan cinta. Mereka mengira bahwa ‘cinta’ tidak ada lain kecuali yang demikian itu. Padahal sebenarnya tidak begitu, tetapi justru sebaliknya.
Sesungguhnya kecenderungan seorang lelaki pada wanita dan kecenderungan wanita pada lelaki itu merupakan syahwat dari syahwat-syahwat yang telah Allah hiaskan pada manusia dalam masalah cinta. Artinya Allah menjadikan di dalam syahwat apa-apa yang menyebabkan hati laki-laki itu cenderung pada wanita, sebagaimana firman Allah Swt :
["Dijadikan indah pada (pandangan) manusia kecintaan kepada apa-apa yang diingini, yaitu : wanita-wanita, anak-anak,..."] Ali-’Imran : 14
Allah lah yang menghiasi bagi manusia untuk cinta pada syahwat ini, maka manusia mencintainya dengan cinta yang besar, dan sungguh telah tersebut dalam hadits bahwa Nabi Saw bersabda :
["Diberi rasa cinta padaku dari dunia kalian : wanita dan wangi-wangian dan dijadikan penyejuk mataku dalam sholat"] HR Ahmad, Nasa’i, Hakim dan Baihaqi.
Andaikan tidak ada rasa cinta lelaki pada wanita atau sebaliknya, maka tidak ada pernikahan, tidak ada keturunan dan tidak ada keluarga. Namun, Allah Swt tidaklah menjadikan lelaki cinta pada wanita atau sebaliknya supaya menumbuhkan diantara keduanya hubungan yang diharamkan, tetapi untuk menegakkan hukum-hukum yang disyari’atkan dalam bersuami isteri, sebagaimana tercantum dalam hadits Ibnu Majah, dari Abdullah bin Abbas r.a berkata : telah bersabda Rasulullah Saw:
["Tidak terlihat dua orang yang saling mencintai, seperti pernikahan"]
Dan agar orang-orang Islam menjauhi jalan-jalan yang rusak atau keji, maka Allah telah menyuruh yang pertama kali agar menundukan pandangan, karena ‘pandangan’ itu kuncinya hati, dan Allah telah haramkan semua sebab-sebab yang mengantarkan pada fitnah, dan kekejian, seperti berduaan dengan orang yang bukan mahramnya, bersenggolan, bersalaman, berciuman antara lelaki dan wanita, karena perkara ini dapat menyebabkan condongnya hati. Maka bila hati telah condong, dia akan sulit sekali menahan jiwa setelah itu, kecuali yang dirahmati Allah Swt.
Bahwa Allah tidak akan menyiksa manusia dalam kecenderungan hatinya. Akan tetapi manusia akan disiksa dengan sebab jika kecenderungan itu diikuti dengan amalan-amalan yang diharamkan. Contohnya : apabila lelaki dan wanita saling pandang memandang atau berduaan atau duduk cerita panjang lebar, lalu cenderunglah hati keduanya dan satu sama lainnya saling mencinta, maka kecondongan ini tidak akan menyebabkan keduanya disiksanya, karena hal itu berkaitan dengan hati, sedang manusia tidak bisa untuk menguasai hatinya. Akan tetapi, keduanya diazab karena apa yang dia lakukan. Dan karena keduanya melakukan sebab-sebab yang menyampaikan pada ‘cinta’, seperti perkara yang telah kami sebutkan. Dan keduanya akan dimintai tajawab, dan akan disiksa juga dari setiap keharaman yang dia perbuat setelah itu.
Adapun cinta yang murni yang dijaga kehormatannya, maka tidak ada dosa padanya, bahkan telah disebutkan olsebagian ulama seperti Imam Suyuthi,bahwa orang yang mencintai seseorang lalu menjaga kehormatan dirinya dan dia menyembunyikan cintanya maka dia diberi pahala, sebagaimana akan dijelaskan dalam ucapan kami dalam bab ‘Rindu’. Dan dalam keadaan yang mutlak, sesungguhnya yang paling selamat yaitu menjauhi semua sebab-sebab yang menjerumuskan hati dalam persekutuan cinta, dan mengantarkan pada bahaya-bahaya yang banyak, namun …..sangat sedikit mereka yang selamat.

Rindu (Al-’Isyq)
Rindu itu ialah cinta yang berlebihan, dan ada rindu yang disertai dengan menjaga diri dan ada juga yang diikuti dengan kerendahan. Maka rindu tersebut bukanlah hal yang tercela dan keji secara mutlak. Tetapi bisa jadi orang yang rindu itu, rindunya disertai dengan menjaga diri dan kesucian, dan kadang-kadang ada rindu itu disertai kerendahan dan kehinaan.
Sebagaimana telah disebutkan, dalam ucapan kami tentang cinta maka rindu juga seperti itu, termasuk amalan hati, yang orang tidak mampu menguasainya. Tapi manusia akan dihisab atas sebab-sebab yang diharamkan dan atas hasil-hasilnya yang haram. Adapun rindu yang disertai dengan menjaga diri padanya dan menyembunyikannya dari orang-orang, maka padanya pahala, bahkan Ath-Thohawi menukil dalam kitab Haasyi’ah Marakil Falah dari Imam Suyuthi yang mengatakan bahwa termasuk dari golongan syuhada di akhirat ialah orang-orang yang mati dalam kerinduan dengan tetap menjaga kehormatan diri dan disembunyikan dari orang-orang meskipun kerinduan itu timbul dari perkara yang haram sebagaimana pembahasan dalam masalah cinta.
Makna ucapan Suyuthi adalah orang-orang yang memendam kerinduan baik laki-laki maupun perempuan, dengan tetap menjaga kehormatan dan menyembunyikan kerinduannya sebab dia tidak mampu untuk mendapatkan apa yang dirindukannya dan bersabar atasnya sampai mati karena kerinduan tersebut maka dia mendapatkan pahala syahid di akhirat. Hal ini tidak aneh jika fahami kesabaran orang ini dalam kerinduan bukan dalam kefajiran yang mengikuti syahwat dan dia bukan orang yang rendah yang melecehkan kehormatan manusia bahkan dia adalah seorang yang sabar, menjaga diri meskipun dalam hatinya ada kekuatan dan ada keterkaitan dengan yang dirindui, dia tahan kekerasan jiwanya, dia ikat anggota badannya sebab ini di bawah kekuasaannya. Adapun hatinya dia tidak bisa menguasai maka dia bersabar atasnya dengan sikap afaf (menjaga diri) dan menyembunyikan kerinduannya sehingga dengan itu dia mendapat pahala.


Cemburu (Al-Ghairah)
Cemburu ialah kebencian seseorang untuk disamai dengan orang lain dalam hak-haknya, dan itu merupakan salah satu akibat dari buah cinta. Maka tidak ada cemburu kecuali bagi orang yang mencintai. Dan cemburu itu termasuk sifat yang baik dan bagian yang mulia, baik pada laki-laki atau wanita.
Ketika seorang wanita cemburu maka dia akan sangat marah ketika suaminya berniat kawin dan ini fitrah padanya. Sebab perempuan tidak akan menerima madunya karena kecemburuannya pada suami, dia senang bila diutamakan, sebab dia mencintai suaminya. Jika dia tidak mencintai suaminya, dia tidak akan peduli (lihat pada bab I). Kita tekankan lagi disini bahwa seorang wanita akan menolak madunya, tetapi tidak boleh menolak hukum syar’i tentang bolehnya poligami. Penolakan wanita terhadap madunya karena gejolak kecemburuan, adapun penolakan dan pengingkaran terhadap hukum syar’i tidak akan terjadi kecuali karena kelalaian dan kesesatan. Adapun wanita yang shalihah, dia akan menerima hukum-hukum syariat dengan tanpa ragu-ragu, dan dia yakin bahwa padanya ada semua kebaikan dan hikmah. Dia tetap memiliki kecemburuan terhadap suaminya serta ketidaksenangan terhadap madunya.
Kami katakan kepada wanita-wanita muslimah khususnya, bahwa ada bidadari yang jelita matanya yang Allah Swt jadikan mereka untuk orang mukmin di sorga. Maka wanita muslimat tidak boleh mengingkari adanya ‘bidadari’ ini untuk orang mukmin atau mengingkari hal-hal tersebut, karena dorongan cemburu. Maka kami katakan padanya :Dia tidak tahu apakah dia akan berada bersama suaminya di surga kelak atau tidak.Bahwa cemburu tidak ada di surga, seperti yang ada di dunia.Bahwasanya Allah Swt telah mengkhususkan juga bagi wanita dengan kenikmatan-kenikmatan yang mereka ridlai, meski kita tidak mengetahui secara rinci.
Surga merupakan tempat yang kenikmatannya belum pernah terlihat oleh mata, terdengar oleh telinga dan terbetik dalam hati manusia, seperti firman Allah Swt
["Seorangpun tidak mengetahui apa yang disembunyikan untuk mereka yaitu (bermacam-macam nikmat) yang menyedapkan pandangan mata sebagai balasan terhadap apa yang telah mereka kerjakan"] As-Sajdah : 17
Oleh karena itu, tak seorang pun mengetahui apa yang tersembunyi bagi mereka dari bidadari-bidadari penyejuk mata sebagai balasan pada apa-apa yang mereka lakukan. Dan di sorga diperoleh kenikmatan-kenikmatan bagi mukmin dan mukminat dari apa-apa yang mereka inginkan, dan juga didapatkan hidangan-hidangan, dan akan menjadi saling ridho di antara keduanya sepenuhnya. Maka wajib bagi keduanya (suami-isteri) di dunia ini untuk beramal sholeh agar memperoleh kebahagiaan di sorga dengan penuh kenikmatan dan rahmat Allah Swt yang sangat mulia lagi pemberi rahmat.
Adapun kecemburuan seorang laki-laki pada keluarganya dan kehormatannya, maka hal tersebut ‘dituntut dan wajib’ baginya karena termasuk kewajiban seorang laki-laki untuk cemburu pada kehormatannya dan kemuliaannya. Dan dengan adanya kecemburuan ini, akan menolak adanya kemungkaran di keluarganya. Adapun contoh kecemburuan dia pada isteri dan anak-anaknya, yaitu dengan cara tidak rela kalau mereka telanjang dan membuka tabir di depan laki-laki yang bukan mahramnya, bercanda bersama mereka, hingga seolah-olah laki-laki itu saudaranya atau anak-anaknya.
Anehnya bahwa kecemburuan seperti ini, di jaman kita sekarang dianggap ekstrim-fanatik, dan lain-lain. Akan tetapi akan hilang keheranan itu ketika kita sebutkan bahwa manusia di jaman kita sekarang ini telah hidup dengan adat barat yang jelek. Dan maklum bahwa masyarakat barat umumnya tidak mengenal makna aib, kehormatan dan tidak kenal kemuliaan, karena serba boleh (permisivisme), mengumbar hawa nafsu kebebasan saja. Maka orang-orang yang mengagumi pada akhlaq-akhlaq barat ini tidak mau memperhatikan pada akhlaq Islam yang dibangun atas dasar penjagaan kehormatan, kemuliaan dan keutamaan.
Sesungguhnya Rasulullah Saw telah mensifati seorang laki-laki yang tidak cemburu pada keluarganya dengan sifat-sifat yang jelek, yaitu Dayyuuts’. Sungguh ada dalam hadits yang diriwayatkan oleh Imam Ath-Thabraani dari Amar bin Yasir r.a, serta dari Al-Hakim, Ahmad dan Baihaqi dari Abdullah bin Amr r.a, dari Nabi Saw bahwa ada tiga golongan yang tidak akan masuk surga yaitu peminum khomr, pendurhaka orang tua dan dayyuts. Kemudian Nabi menjelaskan tentang dayyuts, yaitu orang yang membiarkan keluarganya dalam kekejian atau kerusakan, dan keharaman.


okeyh itu mengikut dalam islam,,,
ace dibace dgn teliti,,,,

pendpat caye:::
cinta sume org mmg sure taulah ape itu cinta,,,ade yg kater cinta yg sejati adalah melihat pasangan menemui 
kebahagiaan dn takkn memaksa dalam menerima cinta,,,,,yg pentg org yg kita cinta bahagia,,,,ade yg kater cinta itu buta,,,,hermm,,byk persepsi ttg cinta.....ade jugak yg cinta tak berbalas,,,ade jgk yg bercinta bagai nk rak alih2 tk bersmaa org yg tak dicintai,,,ade kater itu mgkn bukan jodoh,,,so tk yah nk menagis darah sekalipun dier mmg bukan tuk kiter,,,takyahlah nk bunuh diri,,,tkyahlah mengaibkan dier andai dier menolak cinta kiter or breakup dgn dier,,,yg pentg tgk diri kiter sendiri nape jadi cm tuh,,,,tkperlulah nk dendam2 kan,,,wink~~~(ceh mcm ak neh pakar dlm bercinta kan)
ade kater cinta tk semestinya memiliki tp merasai cinta itu lumrah manusia,,,cinta tak ley paksa2,,,kan2,,,org dah tk sudi tkyah paksa2,m,,biarlah,,mgkn dier tk nampak keikhlasan cinta kita,,,,kan2,,,
rindu--- yes sume org akn merasa rindu dgn pasangan masng2 dgn kawn2 dgn family,,,,kan2,,,tp kiter merindui sidia tp dier rindu kiter ke huh,,,ntah2 kiter sendiri Skuasa2 (syoksendiri)..hahaha....
tkyah nk rindu sgtlah kt sidia,,,bukan sidia rindu kiter,,,eh2 itu stgh org,,,tpkan ade yg boleh rase biler dier rindu pasangn dier,,,dn dier sure pasangan dierpn mnerindui dier,,,ececeh  romantik lah konon,,,hahah,,,,itu sume dusta,,,hahah,,,tp rindu kwn2 n rindu family itu ley caye,,,,hee,,,,tp depend masing,,,yg pentng if rindu pasangan masing mean osteri or husband itupn ley caye,,,,heee,,,,,,klu kapel2 neh tepuk dada tanya diri,,,,pernahkah u all rindu pasangan kornk,,,dn biler pasangan kornk tanyer "awk rindu kiter tak" n then u all kater"rindu""....iyer ker,,,padahal kornk tk rindu pon,,saje nk jage hati  sidia korng ckp rindu kan,,,,kan,,,,kantoi,,,hahhaha,,,,tp mgkn betul u all rindu partner u all kan,,,hhahhaa,,,,,,wink,,
cemburu---hermmm,,neh lgi kes berat,,,cemburu bute,,,aish,,,caye tk suke org cemburu bute,,,,tuduh tak pasal2,,,,,,suh delete page org(especially gals yg kawn ngn bf or gf u all)..apa jadah kan,,,nk delete2 segala,,,ello dun woiry gals or boys out there,,,ur gf/bf tak de sape nk amek tau,,,,relekslah,,,dun be jeles terlebih,,,,klu u all dh sayagkan partner msng2 kene lah percaya kan,,,,takyahlah sampai nk menafikan kepercayaan dieorg kan,,,hee,,,takyahlah smapai suruh partner u all delete frenz dieorg yg mmg tk de salah pn lgi2 mmg tk kenal pasangn u all,,kecian partner u all serba salah,,,,terpaksa kawn ngn u all sorok2,,,hermmm,,,,,,,releks key,,,,jgn sampai bf/gf u all tak tahan kene control,,,nk jeles bley tp jgn sampai melampauii batas,,,tp if dh sah jd husband or wife itu mgkn patut jeles terlampau,,,kan2,,,heee,,,so check it out gals or boys out there,,,hee,m,,,,,,
so u alls bace my entry neh,,,,renung2kan selamat beramal,,,eh silap selamt berfikir,,,heeee
 so berfikirlah mane yg baik,,,wink~~muke selenge,,,


am wif my glasses,,,hee,,mcm cigukan,,wink,,

da,,,,waslam,,nitez,,,



Sunday, July 10, 2011

LasT dAy in Jude V as a part tyme worker...~~~

halloooooo...eh assalam,,,
he,,,rase mcm dh lamer tk update blog neh,,padahal baru bape hari jerk,,,heee
so entry kali neh i nk ckp pasal my last day kjee kt plaza gm,,,
so sape yg tau angtkat tangan,,,heee,,,
keje mmg best mcm2 ak dpt jmpe,,
dengan pelbagai ragam customer n pekerja2 disitu,,
mmg sume eepppy go lucky,,,,
dengan gosip2 gurlz dier,,,mcm citer gossip gurlz at tv8,,,hee

ini tuan pnyer blog,,,hee,,,,seksi tak,??
kt kedai kami spec neh they said seksi spec,,,heee

wif watie,,,da gojes gurlz yg suke bercakap,,,,tk henti ckp
menceriakan kedai,,,

 wif ila  gojes little gurlz ,,,,sebb dier plng mude,,,,hee
but wif my boss pica tk de lah,,,walaweyyy,,,hee,,,its okeyh,,next tyme
i akn post my boss pica,,,hee....

Saturday, July 2, 2011

berceloteh seketika,,,

 alamak katil kt belakng nmpaklah,,,haha,,

 hey2..saje nk bercerita utk dis tonite,,,(tonite sebb tulis entry neh tyme malam)...

 td giw keje mcm biase,,,tau tak mus dok selongkar baju2 dlm gerobok n almari,,

 hah macm tongkang ppecah jadinyer,,,huhu,,,last2  jumpe satu baju neh,,,old skool gielr,,,
try n match pn be happen....huhu,,,so tentedeng inilah hasilnyer,,,

 my outfit 4 today saturday,,,,hee,
pasan tak baju neh baju beli kt bundle tau,,,
rm5 jerk,,,beli baju neh tyme nk nek gunung
sebb tyme tuh kiteorg wat tema "retro"
oldddd skoool gilerkan,,

tuh dier,,,penggayaan baju neh tyme ats puncak gunung,,,huhuh,,,
sekali jer pakai,,,pas tuh tk pndang dah,,,tp td pagi tergerak nk pakai,,
mcm cantik plak,,,mcm dulu2,,,huhu,,
feedback okeyh,,,sume yg kenal kater kiut lah,,,,canteklah,,,heee,,,
so tergelaklah sorg2,...klulah depa tau yg baju neh beli kt bundle jer tau rm5
mesti dieorg kater mus tipu2,,,heeee


""""so to my frenz yg tk sehat tuh,,p lah makn ubat ker,,,ape ker,,,yg bley
releaskn tk sehat tuh,,,""wink****