Wednesday, June 29, 2011

warna kesukaan korank....~~~wink...

salam cik blog.....
hee....so entry kali neh i nk update siket pasal warna kegemaran
mesti u all di luar sane ade warna fav masing2 kan,,
so biler org tanyer i ape warna fav..
i akan menjawab my fav clor is yellow.....
now i like pink..pink purple,,.gold...brown....n else..
asal color yg i suke tuh bg confident kt i,
kadang2 color yg kiter suke neh bg kita confident level 
tuk jumpa org ker,,,,atau in public,,,,
sebb tuh color tuh meng'imej' kan kiter pd satu keadaan..
nth betul ke nth tak,,,hee,,,,,
bg mus mgkn betul ....

secret for fav color categories :woman or gurlz,,

Menurut pengkaji, wanita dapat dinilai perwatakannya melalui warna kegemarannya. Di sini, disebut serba ringkas tentang wanita, warna dan tafsiran perwatakannya.
MERAH
Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang-senang.
BIRU
Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang, jujur, cekap memberi maaf dan tegas.
HIJAU
Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.
HITAM
Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi cepat tersinggung.
COKLATKaya dengan sifat keibuan, suka merenadh diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah.
UNGU
Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.
KELABUSuka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan cerdas dan bijak.
KUNING
Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran.
PUTIH
Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur,rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal.
for guys

RAHSIA WARNA KEGEMARAN LELAKI

Putih 
Melambangkan kesucian dan kesegaran .Ia simbol seorang yang ingin memulakan hidup baru.Ia ibarat kain kanvas yang menunggu lakaran seorang artis .Ia juga melambangkan kebersihan dan kebolehan professional. 


Merah 
Melambangkan tenaga fizikal..Dari segi kebaikannya dia melambangkan bahawa pemakainya dapat menyelesaikan kerja-kerjanya. Aspek negatifnya ,ia melambangkan bahawa pemakainya memaparkan paksaan dan keagresifan .Merah juga berkait denagn tenaga seksual ,juga kemarahan. 


Jingga 
Ia adalah campuran merah dan putih . Ia melambangkan sifat kewanitaan .Ia melambangkan cinta, kelembutan dan juga perasaan. 

Oren 
Warna ini adalah campuran dan kuning .Ia melambangkan kekuatan kerana ia menggabungkan tenaga fizikal warna merah dan daya mental warna kuning .Warna ini melambangkan pencapaian dan pembelajaran tetapi ia di anggap warna yang amat kuat dan pelik bagi setengah setengah orang. 

Kuning 
Ini adalah warna tenaga mental dan berkait dengan penarian intelektual dalam berbagai bidang.Ia adalah warna yang baik untuk sesiapa yang cuba berfikir dan menumpukan perhatian terhadap sesuatu ,tetapi bagi setengah orang ia di anggap warna yang memaksa .Ada juga mengaitkan kuning dengan sikap pengecut. 


Hijau 
Warna ini adalah kombinasi kuning dan biru .Ia di anggap warna alam .Ia berkait dengan pertumbuhan dan pembaikan dan di anggap warna yang baik untuk mereka yang bekerja dengan benda ;benda hidup dan yang menolong atau mengubati orang lain .Sekiranya anda sakit ,adalah baik memakai warna hijau kerana ia menolong tubuh untuk mengubati diri .Ia juga warna yang baik untuk berehat dan menenangkan fikiran .Warna hijau di kaitkan dengan cemburu. 

Ungu 
Ia adalah warna peningkatan spiritual dan tanda memahami apa yang tersembunyi .Orang yang memakai warna ini di katakan mempunyai pengetahuan khas dalam bidang kerohanian . 

Hitam 
Ia adalah warna yang melambangkan dukacita dan ketakutan .Ia juga melambangkan sifat sofistikated dan boleh menyesuaikan diri. 

Coklat 
Ia tanda banyak wang .Ia juga tanda pengasih ,dan mempunyai prospek masa depan .Jika mahu banyak wang ,ada yang menyarankan agar memakai warna coklat .


so u all tgk lah eh which color r u,,,hee,,,
mane tau betul ker,,,hee,,,,tp jgn caye sgt key,,
 wink~~~~
 

Monday, June 20, 2011

review: puncak gunung ku daki,,,,,mencari secebis ketenteraman,,,huhu

salam,,,so entry kali neh i nk reviw pasal punck gunung yg mus dh tawan,,,tp tklah byk,,cukuplah untuk 
mencari ketenangn yg secebis,,,,dn belajar benda baru,,,,,hermmm,,byk2 gunung pernah mus naik eh??
hermmm,,,ingt2 luper,,,wah mcm byk jerk kan,,padahal tkpn,,,,i neh ikut jer org,,,tp act tk terer pn
naik2 gunung neh,,hee,,,,tp yg plg diingati adalah first gunung i gng nuang,,mmg terbaikk,,,tp dh gie kali-2 
semlepas pas final,,,menarik,,,ckp byk kan mesiti nk upload pic sikit kan,,,
neh review sikit gmbr2,,,manyak sgt,,,pent nk upoload,,,upload sikit2 jerklah


 gng liang  wif umags,,caye jd tmbalan pgrh prgram,,hee
puas hati berjalan dgn lancar,,
 neh gng liang wif my buddy(classmate),,hee,


 neh kt twin peak n pine 3 hill,,,


 melonjak kegembiraan,,,hee,,

 neh bukit kutu rasenyer,,,hee

 wif my buddy,,,,credit 4 them
 tak cilap neh tyme gie gng yongyap(reverse)-bubu-toknenk-yongyap..

arhhh,,,temoknyer caye kan,,,hee,,,

next event mgkn ade,,,hee,,tggu entry lain psal hiking eh,,hee,,,mint
sangat2,,,,tp skunk nk try cycling plak,,mcm menarik jerk,,

Sunday, June 12, 2011

SaTurDay !!!pica tyme~~~wif da Gojes JuDE V sTaffs..


 hee,,,,act kami suke saturday,,,sebb ari neh sume mcm pakai cntek2,,
hahah,,,so ape lgi kamipn ameklah gmbr,,
so biler dh borink asek wat keje,,,mngameklah pica...



she (k.lyn)mmg gojes sgt...nmpak mude jerk,,jgn tk caye,.umo dh 30taun tau...ank satu,,

dats my outfit,,,terase mcm jual baju ngn shawls pn,,,
siap ade mkcik tnyer cmne pakai shawls cm neh,,,beli mane shawls neh
silap tanyer neh,,,,caye jual bende lain,,
ini watie,,,,asek cakap jerk,,,rajin betul bercakap,,,hee,,,tp she mmg gojes
hee....neh rambut baru dier....

neh b4 nk gie keje,,,amek pic dulu,,,,ske amek pic pgi2 sebb fresh jerk,,
neh ngn my sis,,,yulie,,,tiap ari sabtu gie ngn dier nek motor,,,
merempit,,,hee,,a;lmak muke dier separuh jerk,,,cowie,,
neh plg mude antare kami,,,baru 17taun,,,kiutkan,,
ramai pemint tuh,,,hee
 
wif my sis,,,nk gie keje dah,,,asek bergambar jerk,,,hee
terlambt plak,,,VROOMMM~~

amek pica dulu~~b4 gie wedding cousin~~

heee,,,c u again miss D,,,hee,,
so semalam caye ikot my mom gie wedding cousin ...nthlah,,,anak cousin my bapak
mcm tuhlah,,,huh..
tempat:dewan UIA
pakaian :berjubah itam(mcm ustazah plak)
bertudung satin shawl,,
setelah menggayakn shawl,,,wow jadi gak style neh,,,
caye pn tk tau cmne ley jadi cantek,,,hahha,,,
pasan kan,,,
smpat amek pic separuh jerk,,,tk smept nk amek full...

 tak tau nk pose cmne...he..ouh my bags tmpang glemer,,,

 hee,,,,,, selesa sgt berjubah neh,,,,
tak heran lah mngapa diluar sane terdpt gadis berjubah litup
kan2....
peace!!~~

full pic ade kt adek sepupu tk smpat nk amek kt dier,,,,hp ade camera tk ley bwk
huhuhu,,......cediy2...tk dpt nk amek pic mantan PM(tun Ahmad Badawi n Aziz Satar)

love It my style..dats first tyme am wearing in black dress...especially jubah,,,huhu
credit to myself,,,mmg selesa sgt2~~



Friday, June 10, 2011

malam bute try2 shawlss,,,,hahhahaaaaakkzzzzzz

wah ape i buat tgh2  malam neh,,,,huhu,,,,
try new style,,,hee,,,inilah keje klu tkley tido,,
ecok sure ngntuk~~~
 first style...tenyum22,,,,eh kt belakang tuh
my dress,,,hee,,nk pakai esk pagi,,,hee

style neh sesuai nk pakai dgn jubah ker,,,,nk keislamic sikit kan
so esk malam caye pakai style neh lah,,,nk gie kenduri kawen,,wif my new jubahz,,

 second style...sesuai ape jua pakaian,,,huhu,,,

 dis style credit to NIa da gojes style
act sume neh belajr dr youtube,,,byk sgt style tdng if u all
nk cari tutorial tudung kan,,,gie jer youtube,,

ader lgi,,,tp ngntuk dah,,,ecok lah plak eh,,,

kemengantukan~~~~

yuhuu,,walaupn dh ngantuk2 neh,,nk update jugak,,,,hahha,,,,,
hah i nk citer pasal dak staff tmpt keje mus tuh,,,hee(mcm nk ngumpat plak kan,,,hahha,,,)
actually ritu kami ade gie jalan2 ktS pas blek keje,,,huuhu shopping,,,
pas tuh kami gie petaling street,,,tp sad sgt sbb tk puas jalan pn kat situ,,,
hee
jap nk upload pic dieorg,,,

 eh cilap upload plak,,,huhu,,,but i like dis pica,,,,chessss,,,,


going out wif my sis,,,,hee,,,take a pica,,
eh org nk upload pic lain,,,,huhu

neh dier da pic,,,..hee..yg kt depan sekali sambil mendepakan tgn tuh
mude lgi,,,baru belasan taun,,,sweet kan,,

itu kak dhea,wati,ila,k.lyn....gojes lah u all,,

eh dats me,,,,hee,,,eppy wif themm,,,smile everyday,,


cebok amek gmbr,,,org kater 1..2..3..tk mo tgk ,,,
 wif k,dhea,,,mcm jepun look kan,,haha...


adek2 di tmpt keje,,,yg sentiasa bertelagah,,but ending ok blek,,gelak balek,,,
eppy,,,,
wif k,lyn my sis,,,,hee,,sume org ingt she my sister,,,hee

Sunday, June 5, 2011

yuuhuuuuu....

ari neh cuti yeay!!,,,td gie jalan2 ngn my sis,,beli kain baju kurung,,,so taun neh pink purple,,
but my little bro said"ouh no pink color,,,dats gurlz color,,," hahhaahh,,,
so setelah bincang kain tuk adek yg kecik belikan purple,,,huhu,,,,
kelakar plak,tau plak my bro pasal warne neh,,,dhlah kecik agi kan,,,huhu
kt nagoya textiles kt care4 rambang mata lah,,tak tau nk pilih ape,,,
last dapat jugak kain,,,hee,,,serta kain tuk buat tudung sekali,,,huhu
nie my first try buat sendiri selendang,,,selalu beli thru blogg jerk,,,huhu
tp cadangn caye better beli kat blog or kedai2 tudung jerk,,,sebb klu beli 
kain potong mcm tuh kene beli bnyak plak,,,huhu,,sebab sekali beli dapat 2 warna 
yang same,,,nsbe bek my sis pn nk beli jugak,,,so kamipn beli,,
oppps!! oh no luper nak amek pic lah,,,hee,,

 


so sebelm luper,,,,,saje nk wish besday utk my frenz...klu terbace my blog neh,,,
wishing u eppy besday,,,,semuga panjang umo n cepat2 kawen,,,hahha,,,